Stiri

  Stiri

Conferinta lansare proiect: Practica in intreprindere simulata POSDRU/109/2.1/G/81777Bucuresti, 22.02.2012, Convex Network, in calitate de beneficiar, impreuna cu partenerii sai Qipa Individual Development si Colegiul Tehnic Energetic, anunta organizarea conferintei de presa pentru lansarea proiectului Practica in intreprindere simulata.

„Practica in intreprindere simulata” este un proiect derulat in perioada ianuarie 2012- iunie 2013, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara 2: „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1: „Tranzitia de la scoala la viata activa".

Dinamica economico-sociala actuala ii pune pe absolventii de liceu in fata unor exigente din ce in ce mai crescute manifestate pe piata fortei de munca. Astazi, angajatorii isi doresc specialisti foarte bine pregatiti teoretic si practic, care pot intra in activitate intr-un timp scurt, cu un efort de invatare mult diminuat. Obiectivul general al proiectului este de a avea tineri absolventi mai bine pregatiti pentru a face fata provocarilor insertiei pe piata muncii sau continuarii studiilor si pentru a-si canaliza eforturile de dezvoltare intr-o directie care sa integreze vocatia lor si dezvoltarea de competente si abilitati cerute de angajatori. Proiectul pune bazele unui sistem inovativ si eficient de corelare a calificarilor si competentelor elevilor cu cerintele specifice necesare pe piata muncii.

Procesul educational va fi compus din sesiuni de practica in intreprinderea simulata care au ca scop dezvoltarea de aptitudini si deprinderi profesionale practice elevilor in vederea facilitarii insertiei lor pe piata muncii. In completarea practicii virtuale, proiectul isi propune sa furnizeze consiliere si orientare vocationala membrilor grupului tinta, care vor asigura acestora sanse de integrare sociala si profesionala.

Grupul tinta al proiectului “Practica in intreprindere simulata” este reprezentat de 80 elevi de liceu din anii terminali in cadrul partenerului national Colegiul Tehnic Energetic.

Evenimentul de lansare al proiectului se va desfasura la Colegiul Tehnic Energetic (Str. Podul Giurgiului Nr. 5, Sector 5, Bucuresti), joi, 23 februarie 2012, ora 11:00.

Manager de proiect: Cristian Pielescu
* Pentru mai multe informatii: E-mail: posdru@convex-network.ro , Tel.: 004 0744 317 068
* Aceasta conferinta este oferita gratuit.

Investeste in oameni!


Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
© 2012 Practica in Intreprindere Simulata